Kerítésnek hajtott

2021.05.19. 10:42

Sört és pálinkát is ivott vezetés előtt, ez lett a vége...

Napközben fizikai munkát végzett és több üveg sört, illetve néhány pohár pálinkát is elfogyasztott az a vádlott, aki a munka befejezése után gépkocsijába ült egy társával, azonban egy kanyarban kisodródva kerítésnek ütközött.

Forrás: Ügyészség

A Nyíregyházi Járási Ügyészség vádiratának lényege szerint a vádlott az elmúlt év szeptemberében gépkocsival ment dolgozni, ahol nagyobb mennyiségű sört és pálinkát is elfogyasztott. Azt tervezte, hogy valakit megkér a nap végén, hogy vezesse haza a járművét, azonban ittasan mégis ő ült a volán mögé, ráadásul egy munkatársát is haza akarta vinni.

Elindultak a gépkocsival Őr belterületén, ahol a vádlott egy útkereszteződésben jobbra akart kanyarodni, de ittassága miatt nem tudta követni az út vonalvezetését, és átsodródott a baloldalra, ahol nekiütközött egy családi ház kovácsoltvasból készült kerítésének. A balesetben a vádlott utasa súlyosan megsérült, több csigolyája eltört, nála légmell alakult ki, ami életveszélyes sérülésnek minősül. A vádlott kisebb sérülésekkel megúszta az ütközést. A vádlott vérét és vizeletét az igazságügyi orvosszakértő megvizsgálta, és azt állapította meg, hogy abban két ezrelék felett volt az alkohol, ami közepes fokú ittas állapotnak felel meg.

Az ügyészség a vádiratban azt indítványozta, hogy a bíróság felfüggesztett börtönbüntetésre ítélje a vádlottat és tiltsa el a közúti járművezetéstől.

Az eljárás a Mátészalkai Járásbíróságon folytatódik.

A mellékelt fotókon a vádlott által vezetett személygépkocsi, illetve a megrongált kapu látható.

- Dr. Szilágyi László, sajtószóvivő -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában