bűnügy

2021.05.01. 08:22

Tinédzser betörőt és bandáját fogták el Baktán – legalább hét házat fosztottak ki

Mindent vitt, amit lehetett.

Forrás: Illusztráció/shutterstock

Fotó: Shutterstock

A Nyíregyházi Rendőrkapitányság Baktalórántházi Rendőrőrse lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást egy 15 éves baktalórántházi lakos ellen. A fiú megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2021. február 28-án, és 2021. április 10-e és 28-a között további öt alkalommal baktalórántházi ingatlanokba tört be.

Az ingatlanokból, illetve azokhoz tartozó melléképületekből és udvarokból eltulajdonított háztartási készülékeket, szerszámokat, illatszereket, tisztítószereket, dohánytermékeket, ruhaneműket, készpénzt, bankkártyát, de még haszonállatokat is.

A baktalórántházi rendőrök az eltulajdonított tárgyak közül néhányat – amelyeket a gyanúsított még nem értékesített – lefoglalták.

A nyomozás adatai szerint a betörések egy részét egyedül, de alkalmanként másod- illetve harmadmagával követte el. A rendőrök a 15 éves tiszadobi és 17 éves berkeszi társait is beazonosították és gyanúsítottként kihallgatták. A rendőrök a bűncselekmények elkövetésével megalapozottan gyanúsítható fiút 2021. április 28-án 7 rendbeli lopás bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanújával kihallgatták, őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására. Az illetékes ügyészség indítványára a bíróság 2021. április 29-én elrendelte a gyanúsított letartóztatását. Alkalmi társai szabadlábon védekezhetnek – közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában