Tűz

2021.06.28. 08:40

Videó: Brutális tűz! 1000 négyzetméteren lángolt a szemét Nyíregyházánál

Forrás: katasztrófavédelem

Tizenkét méter magasan, négy-öt méter rétegvastagságban, ezer négyzetméteren égett a szemét Nyíregyháza külterületén, a Szállási utcai szeméttelepen vasárnap este.

A nyíregyházi, a baktalórántházi, a nyírbátori, a hajdúnánási hivatásos és az ibrányi önkormányzati tűzoltók avatkoztak be a helyszínen a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett. A helyszínen két vízágyú, valamint öt munkagép dolgozott. A tüzet hajnali kettő órára feketítették le az egységek, a munkálatok még tartanak.

Vasúti sínre dőlt egy nagy méretű fa Nyírbátor és Máriapócs között. A nyírbátori hivatásos tűzoltók motoros láncfűrész segítségével szüntették meg a forgalmi akadályt.

Ötven négyzetméteren égett az avar Túrricse és Tisztaberek között, az út szélén. A fehérgyarmati hivatásos tűzoltók avatkoztak be a helyszínen.

Kisvárda és Fényeslitke között ötven négyzetméteren égett a száraz aljnövényzet a vasúti pálya mellett. A kisvárdai hivatásosok fékezték meg a lángokat.

Több kilométeren keresztül égett a száraz aljnövényzet vasárnap délután a Nyíregyháza és Kisvárda közötti vasúti pálya mellett. Nyírbogdány térségében öt kilométer hosszan, Demecser és Kék között két kilométer hosszan lángolt az avar. A vasúti pálya melletti szabadtéri tűz érintette még többek között Nyíregyházát, Kemecsét, Pátrohát és Gégényt. A lángokat a szabolcsi megyeszékhely, Kisvárda és Baktalórántháza hivatásos, Ibrány önkormányzati egységei, valamint a nyíregyházi és demecseri önkéntes tűzoltók oltották el több vízsugárral, puttonyfecskendőkkel és kézi szerszámokkal. A munkálatok ideje alatt teljes vágányzár volt az érintett szakaszon.

Egy kerti illemhely égett a nagyhalászi Rétköz utcában vasárnap délután. A tűz átterjedt egy hektáron az aljnövényzetre is. A nyíregyházi hivatásos és a helyi önkéntes tűzoltók fékezték meg a lángokat.

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában