Mátészalka

2021.06.08. 16:18

Az ablakból nézték végig az újraélesztést a mátészalkai iskolások

Egy pillanatig sem habozott segíteni a hős járókelő.

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Vezetés közben lett rosszul az a 60 év körüli férfi hétfőn, aki egy mátészalkai iskola előtt állt meg autójával, hogy segítséget kérjen – írja " target="_blank">közösségi oldalán az Országos Mentőszolgálat.

Egy arra járó középkorú nőnek még éppen el tudta panaszolni, hogy mellkasi fájdalmai vannak, majd összeesett. A nő értesítette a mentőket és a mentésirányító instrukciói alapján megvizsgálta a beteget, aki ekkor már levegőt sem vett. A mentésirányító azonnal riasztotta a legközelebbi mentőegységet, miközben folyamatosan magyarázta az újraélesztés lépéseit a hős járókelőnek.

Az ismeretlen nő egy pillanatig sem habozott segíteni és pontosan végezte az utasításokat. Az esetkocsi pillanatok alatt helyszínre ért és együtt, emelt szinten folytatták tovább az életmentést, ami még hosszú percekig zajlott az utcán. Az időben megkezdett mellkasi nyomásoknak köszönhetően a férfit végül stabil állapotban szállíthatták kórházba.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában