Nyíregyháza

2021.06.17. 13:37

BikeSafe a Bringapikniken (fotó)

A rajt előtt Nyíregyházán, a célba érkezés után Tokajban volt lehetőség a regisztrációra.

Forrás: police.hu

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának munkatársai 2021. június 12-én a Bringa Piknik elnevezésű rendezvényen több mint száz kerékpárt vettek nyilvántartásba a BikesSafe regisztrációs rendszerben. A szakemberek a rajt előtt Nyíregyházán, valamint a célba érkezés után Tokajban is lehetőséget biztosítottak az országos nyilvántartási rendszerbe történő regisztrációra.

Fotó: police.hu

A rendőrök miután lefotózták a regisztrálandó kerékpárt, rögzítették a jármű egyedi jellemzőit és a tulajdonosok adatait. Az így nyilvántartásba vett bicikliket végül egy matricával látták el, amely jelzi, hogy a kétkerekű szerepel az országos adatbázisban. A kezdeményezés célja, hogy lopás esetén a jelölés segítse a kétkerekű azonosítását, a megtalált bicikli tulajdonoshoz történő visszajuttatását – Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában