csalás

2021.06.18. 10:16

Börtönbe kerülhet az a kispaládi férfi, aki megengedte, hogy lakcímére bejelentkezzenek

Az Ukrajnában élő honosított magyar állampolgárok, csak azért szerettek volna magyarországi lakóhelyet, hogy magyar társadalombiztosítási és nyugellátást vehessenek igénybe, illetve uniós rendszámtáblával ellátott, magyar honosságú gépjárművet vásárolhassanak.

Forrás: google

A kispaládi férfi tisztában volt azzal, hogy az ukrajnai lakóhelyű férfiak valójában Magyarországon nem fognak élni, kizárólag a magyarországi ellátások, és magyar gépjárművek megvásárlása miatt akarnak lakcímet szerezni, ennek ellenére öt férfinak megengedte, hogy lakcímére bejelentkezzenek, mintha ténylegesen ott laknának.

A bejelentkezést követő években egyikük közel fél millió forint értékben orvosi ellátást, valamint 5 és fél millió forint összegben öregségi nyugellátást vett igénybe, a többiek pedig személygépkocsikat vásároltak, melyekre nem lettek volna jogosultak.

Az ügyészség a magyar férfit közokirat-hamisítással, valamint költségvetési csalás minősített esetével vádolja, mint bűnsegédet, és ezért, ha az előkészítő ülésen beismerő vallomást tesz és lemond a tárgyalásról 1 évre börtönbe küldené – tájékoztatta szerkesztőségünket Dr. Borsodi-Buss Emese a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség helyettes sajtószóvivője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában