Nyíregyháza

2021.06.25. 11:04

Bűnmegelőzési tanácsok a nyári szünidőre

Táborozó gyerekeket láttak el hasznos tanácsokkal Nyíregyházán.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának munkatársai ismét megkezdték a szünidő alatt működő napközis táborok látogatását. 2021. június 22-én, Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdőn a Kis Vakond Gyermektáborban tartózkodó gyerekeket keresték fel. A bűnmegelőzési szakemberek elsősorban a nyári iskolai szünidő alatt előforduló veszélyekre hívták fel a gyerekek figyelmét. Az interaktív beszélgetések során a biztonságos fürdőzés és kerékpározás jutott főszerephez, de szó volt a 112-es központi segélyhívószám fontosságáról, és annak a megfelelő használatáról is kaptak a gyerekek néhány jó tanácsot.

Fontos tudnivalók:

Gyengén úszók csak sekély vízben, felügyelet mellett fürödjenek!

Felhevült testtel soha ne menjünk a vízbe!

Aki nem tud úszni, az még felfújható fürdőeszközökkel (gumicsónak, gumimatrac) se merészkedjen be a mély vízbe!

Kellő megfontoltsággal, körültekintéssel válasszuk ki a fürdésre számunkra alkalmas helyet és ismerjük meg sajátosságait, mederviszonyait, az esetleges segélykérés lehetőségeit!

Ne fürödjünk közvetlenül étkezés után, teli gyomorral!

Táborozás alatt, vagy egyéb közösségi rendezvényen fokozott figyelemmel legyünk saját és mások testi épségére, egymás segítésére!

A kerékpáros közlekedés szabályait betartva, a megfelelő műszaki állapotú, és felszereltségű járművel közlekedhetünk biztonságosan!

 

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában