szétszaladt a ménes

2021.06.15. 07:38

Figyelmetlen volt, Piroskával ütközött

Több mint 200 ezer forint kár keletkezett a mozdonyban, a szabályt szegő autóban pedig ennél is nagyobb.

KM

Vádat emelt az ügyészség az elmúlt év novemberében történt vasúti baleset miatt, melyben egy nagy teljesítményű személygépkocsi ütközött a Nyíregyházáról Vásárosnaményba tartó, sokak által Piroskának becézett személyvonattal.

Az óvatosság elmaradt

A Nyíregyházi Járási Ügyészség vádirata szerint a 70-es éveiben járó vádlott 2020. november 9-én dél körül a Lapály utcán közlekedett személygépkocsijával, melyben két utast is szállított. Ugyanekkor tartott Nyíregyházáról Vásárosnamény felé a mozdonyból és két kocsiból álló vonatszerelvény, melyen a vasutasokon kívül 15 utas tartózkodott. A Lapály utca keresztezi a vasúti síneket, és az átjáróban nincs sorompó, illetve fénysorompó. Táblák viszont jelzik a vasúti átjáró kezdetét, ugyanígy azt is, hogy megállással elsőbbséget kell adni a vonat számára. Az ilyen átjárót a KRESZ szerint fokozott óvatossággal kell megközelíteni, a vádlott viszont ezt elmulasztotta. Előbb behajtott az átjáróba, majd miután észlelte, hogy jön a vonat, megállt a síneken. Ekkor a szerelvény már olyan közel volt a vétkes gépjárműhöz, hogy a mozdonyvezető nem tudta megállítani járművét, és a mozdony a sarkával a gépkocsi elejének ütközött.

Szerencsére senki nem sérült meg a balesetben, azonban a kár mindkét oldalon igen jelentősnek bizonyult. Az ügyészség közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétséggel vádolja a férfit, akivel szemben pénzbüntetés kiszabását indítványozta, illetve javaslatot tett arra, hogy a bíróság tiltsa el a közúti járművezetéstől. Az eljárás a Nyíregyházi Járásbíróságon folytatódik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában