bűnügy

2021.06.18. 10:18

Házilag állított elő fogyasztási dohányt Szabolcsveresmarton

Jövedéki és büntető eljárást is indul az ellen, aki szárított dohánylevélből házilag állít elő fogyasztási dohányt. Így járt az a szabolcsveresmarti férfi is, akinek az udvarán a pénzügyőrök 1300 kg. részben feldolgozott dohányt, és aprítógépet foglaltak le.

Forrás: ügyészség

A középkorú férfi 2020 őszén nagy mennyiségű szárított dohánylevelet szerzett meg azért, hogy otthonában egy elektromos vágógéppel fogyasztási dohányt állítson elő.

A pénzügyőrök azonban munka közben tetten érték, és az ingatlanon 300 kg már előállított fogyasztási dohányt, valamint a még feldolgozásra váró közel 1000 kg szárított dohánylevelet lefoglalták.

A férfi, ha alkalma lett volna a teljes dohánylevél mennyiséget feldolgozni, a költségvetésnek több mint 52 millió forint vagyoni hátrányt okozott volna, ugyanis dohány terméket csak zárjeggyel ellátva, és engedéllyel lehet forgalomba hozni.

A férfi felfüggesztett szabadságvesztésre és pénzbüntetésre számíthat a vele szemben indult büntető eljárás során – közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában