Be volt rúgva

2021.06.22. 08:35

Leszerelte a szekrényajtót az ittas fiú, fejbe verte vele az apját, majd szépen visszaszerelte

Életveszélyt okozó testi sértés bűntettével vádolja a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség azt a 25 éves kölcsei férfit, aki ittasan az ágyon fekvő édesapjára támadt egy szekrényajtóval.

A vádirat szerint a férfi a szüleivel és a testvérével él közös háztartásban, azonban édesapjával gyakran vitatkozott, különösen ittas állapotában. 2019. augusztus 31-én a vádlott napközben a községben italozott, nagyobb mennyiségű sört és pálinkát fogyasztott el. Délután ért haza, ahol az édesapját a szobában az ágyon fekve találta. Bement a szobába és mindenféle előzetes szóváltás nélkül leemelte az ott található szekrény ajtaját, majd annak lapjával egy esetben a fekvő édesapjának a fejére ütött. Ezután az ajtót visszaillesztette a helyére, majd lefeküdt aludni. Az orvost és a mentőket a családtagok értesítették.

A bántalmazástól a vádlott édesapjának a koponyája sérült meg életveszélyes módon. A sérülése három-négy hónap alatt gyógyult meg.

A vádlott beismerő vallomást tett a nyomozás során, cselekedetét ittasságával magyarázta.

A főügyészség vádiratában azt indítványozta, hogy amennyiben a vádlott az előkészítő ülésen beismerő vallomást tesz, és nem kéri a tárgyalás megtartását, akkor a bíróság ítélje három év börtönbüntetésre.

Az eljárás a Nyíregyházi Törvényszéken folytatódik.

A mellékelt fotón az elkövetéshez használt szekrényajtó látható.

- Dr. Martossy György, címzetes fellebbviteli főügyészségi ügyész, mb. főügyész -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában