30 milliót lopott...

2021.06.29. 11:26

Nem csak emberöléssel, már sikkasztással is vádolják a férfit, aki egy gondozóotthonban dolgozott

A férfit több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntette és más bűncselekmények miatt már bevádolták.

KM

Forrás: illusztráció / shutterstock

A Mátészalkai Járási Ügyészség vádirata szerint a férfi még 2017 előtt több mint 10 évig dolgozott az egyik megyei gondozóotthonban pénzügyi referensként, munkája során kezelte az intézmény házipénztárát is.

– A házipénztárban kellett elhelyezni azt a pénzt, amit a bankszámláról felvett, illetve amit a gondozottak és hozzátartozóik befizettek készpénzben az intézménynek. A vádlott 2013 és 2016 között többször vett fel úgy pénzt a bankszámláról, hogy azt nem tette be a házipénztárba, és több esetben a gondozottak egyéb befizetéseiről nem állított ki számlát – ismertette dr. Szilágyi László. – Azért, hogy leplezze a bűncselekmény elkövetését, hamis adatokkal állított ki pénztárbizonylatokat, illetve a számítógépes könyvelési rendszerben összesen 322 alkalommal hajtott végre törléseket, módosításokat.

Harmincmillió forint

– Az évek alatt a befizetőktől átvett gondozási díjat és gyógyszerköltséget a házipénztárba nem fizette be, többször vett fel úgy az intézmény bankszámlájáról pénzt, hogy azt szintén nem tette be a házipénztárba. A férfihoz így összesen csaknem 30 millió forint került, amit ellopott, és a saját céljaira költött el – tette hozzá a megyei főügyészség sajtószóvivője.

A vádlott munkáltatója bejelentette polgári jogi igényét, s a bíróságtól azt kéri, hogy a férfit mintegy 30 millió forintos kár megtérítésére kötelezze. KM

Összesen 30 millió forintot lopott el, és költött a saját céljaira Dr. Szilágyi László

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában