bűnügy

2021.06.04. 10:03

Örökösföldi rablás – letartóztatták a gyanúsítottat

Letartóztatta a bíróság a pénzszállító cég alkalmazottját, akit közel 15 millió forint elsikkasztásával gyanúsítanak.

Fotó: Pusztai Sándor

A Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírója 2021. június 04-én a jelentős értékre elkövetett sikkasztás bűntette miatt indult eljárásban 2021. július 04-ig elrendelte P.F. gyanúsított letartóztatását.

A megalapozott gyanú szerint a pénzszállító cég alkalmazásában álló gyanúsított 2021. május 25-én a reggeli órákban a cég telephelyén betöltötte az aznap feltöltésre váró ATM automatákhoz tartozó kazettákba a pénzt, majd azokat zsákokba rakta és plombával lezárta. Ezután az autóvezetővel elindultak a vidéki településeken található ATM bankautomatákhoz. A gyanúsított kihasználta, hogy kizárólag ő végzi az automaták feltöltését, valamint a zsákokba helyezett pénz kezelését, így napközben, az öt ATM automata feltöltése során többször belépett a gépjármű trezorjába, ahonnan az előre előkészített zsákból magához vette a nyíregyházi automata feltöltésére szánt közel 15 millió forintot, és azt ismeretlen helyre rejtette.

Amikor megérkeztek a nyíregyházi ATM-hez, a gyanúsított magához vette a szinte már üres pénzkazettákat tartalmazó zsákot és a bank hátsó bejáratán keresztül elindult az ATM automatához. Néhány perccel később a pénzszállító zsák és a szolgálati fegyvere nélkül ment vissza a gépjárműhöz és közölte kollégájával, hogy kirabolták. Ezután beült az autóba, majd a pánik gomb megnyomását követően értesítette a pénzszállító cég diszpécserét arról, hogy megtámadták, és elvitték tőle az automata feltöltéséhez szükséges közel 15 millió forintot.

Az ügyben a nyomozás kezdeti szakban van, de valószínűsíthető, hogy a gyanúsított egy előre átgondolt terv alapján hajtotta végre a cselekményt, ezért megalapozottan feltehető, hogy a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén a bizonyítást veszélyeztetné, a büntetőeljárásban a tárgyi bizonyítási eszközöket megsemmisítené, a vagyonelkobzás alá eső dolgot elrejtené, ezért a bíróság elrendelte letartóztatását.

A végzés nem végleges, az ügyészség tudomásul vette, de a gyanúsított és védője fellebbezést jelentettek be ellene. A jogerős döntést a Nyíregyházi Törvényszék fogja meghozni – közölte Dr. Resán Dalma szóvivő.

https://szon.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/orokosfoldi-rablas-letartoztatnak-a-penzszallito-ceg-alkalmazottjat-5116060/

https://szon.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/a-kornyeken-elok-szerint-a-penzszallito-mindig-az-automata-kozeleben-allt-meg-kiveve-a-rablas-napjan-video-5095084/

https://szon.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/elo-penszallitorablas-orokosfoldon-foto-5090839/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában