örökösföld

2021.06.15. 13:11

Pénszállító „rablás” – beismerte tettét, szabadlábon a gyanúsított

Eredetileg rablás miatt kezdtek nyomozni, időközben azomban kiderült: sikkasztás történt.

A rendőrség néhány nap nyomozás után megállapította, hogy rablás nem történt, hanem a pénzszállító cég munkatársa a rábízott összegből közel 15 millió forintot eltulajdonított, ezzel sikkasztást követett el. A rendőrség gyanúsítottként hallgatta ki a férfit, őrizetbe vette, az ügyészség indítványára pedig a nyomozási bíró egy hónapra elrendelte a letartóztatását.

A gyanúsított időközben részletes beismerő vallomást tett, illetve családja segítségével a teljes eltulajdonított összeget megtérítette a pénzszállító cég részére.

Elmondta, hogy hónapok óta anyagi gondokkal küzdött, adósságai voltak, részben szerencsejáték miatt. Problémáján úgy akart segíteni, hogy az elmúlt hónapokban folyamatosan vett ki kisebb összegeket a kezelésére bízott bankautomatákból, így tartozása 15 millió forintra halmozódott. Ezt úgy próbálta megoldani, hogy a „rablás” napján a nyíregyházi automatába szánt és egy külön kazettában kezelt összegből visszahelyezte a többi automatából kivett pénzt, majd Nyíregyházára már a szinte üres kazettával érkezett. A bankautomatához érve a saját szolgálati fegyverével többször fejbe vágta magát, majd a pisztolyt és a megmaradt néhány százezer forintot a helyszínen eldobta, amit a rendőrség egyébként megtalált. Ezután a gépkocsit vezető kollégájának azt hazudta, hogy őt kirabolták.

A nyomozás még folyik tovább, de a gyanúsított a mai naptól szabadlábon védekezhet – közölte szerkesztőségünkkel Dr. Szilágyi László főügyészségi csoportvezető ügyész, sajtószóvivő.

https://szon.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/orokosfoldi-rablas-letartoztattak-a-gyanusitottat-5118493/

https://szon.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/video-igy-sikkasztotta-el-a-15-millio-forintot-a-penzszallito-nyiregyhazan-5119936/

https://szon.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/a-kornyeken-elok-szerint-a-penzszallito-mindig-az-automata-kozeleben-allt-meg-kiveve-a-rablas-napjan-video-5095084/

https://szon.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/elo-penszallitorablas-orokosfoldon-foto-5090839/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában