Katasztrófavédelem

2021.06.23. 08:18

Titokzatos, gyilkos gáz a Szarvas utcán: ezt találták a tűzoltók, amikor kiértek

Forrás: illusztráció / katasztrófavédelem

Jelzett a fürdőszobai szén-monoxid-érzékelő Nyíregyházán, egy Szarvas utcai lakásban. A lakók értesítették a tűzoltókat és kiszellőztették az ingatlant. A fürdőszobában nyílt égésterű gázkészülék üzemelt.

A szabolcsi megyeszékhely hivatásos tűzoltóinak mérései nem mutatták ki a CO jelenlétét, ám az érzékelő tárolt adata alapján alacsonyabb koncentrációban jelen volt a szén-monoxid.

A gázszolgáltató szakembere a gázkészüléket kizárta a szolgáltatásból. Lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség, a kéményseprőket értesítették az esettel kapcsolatosan.

Nagy méretű tölgyfa egyik ága lehasadt, veszélyeztette a gyalogosokat a nyíregyházi Stadion utcában. A helyi hivatásos tűzoltók létrás járművel, motoros láncfűrésszel avatkoztak be. Személyi sérülés nem történt.

Száraz széna égett egy munkagép bálázó részében, Fényeslitkén. A munkagép vezetője azonnal megkezdte a tűz oltását egy porral oltó készülékkel. A kisvárdai hivatásos tűzoltók gyorssugárral, kéziszerszámokkal avatkoztak be. Személyi sérülés nem történt.

Öt négyzetméteren gyulladt meg egy épület padlás és födém közötti szigetelése Tyukodon, az Árpád úton. A tűzesethez a mátészalkai hivatásos és a csengeri önkormányzati tűzoltók vonultak, akik két vízsugárral eloltották a lángokat. Személyi sérülés nem történt.

Személygépkocsi és teherautó ütközött kedden az ibrányi Kossuth Lajos utca végén. A helyi önkormányzati tűzoltók áramtalanították a járműveket, majd a rendőrségi helyszínelést követően megszüntették a közúti akadályt.

Nagyfeszültségű oszlop transzformátora füstölt kedden Kisvárdán, a Tordai utca elején. A helyi hivatásos tűzoltók porral oltó készülékkel szüntették meg a füstölést, majd biztosították a helyszínt a szolgáltató kiérkezéséig.

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában