katvéd

2021.06.25. 08:43

Több hektáron pusztított a tűz, bejelzett a szén-monoxid érzékelő

Katasztrófavédelmi összefoglaló.

Fotó: Rutkai-Dér Vivien tű. főhadnagy, szóvivő

Kigyulladt egy tizenkét négyzetméteres faház Napkor-Várdi dűlőnél, a tűz átterjedt az aljnövényzetre, elhanyagolt szőlőskertre és a közeli meteorológiai állomás területére. A lángok öt hektáros területen, foltokban pusztítottak. A szabadtéri tüzet a nyíregyházi, a nyíradonyi és a kisvárdai tűzoltók, összesen huszonhárom hivatásos beavatkozó, valamint tíz napkori önkéntes tűzoltó és a napkori települési önkéntes mentőszervezet négy tagja fékezte meg. Az oltási munkálatokat a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította, tűzeseti helyszíni szemlét folytattak.

Két mátészalkai, Alkotmány úti társasházi lakásban is bejelzett a szén-monoxid-érzékelő csütörtökön. A helyi hivatásos tűzoltók az érintett két lakásban, valamint egy harmadik lakásban is végeztek méréseket. Két ingatlannál a mérések kimutatták a CO jelenlétét. A beavatkozás idejére összesen tíz embernek kellett elhagynia a három lakást. A mátészalkai egység az esettel érintett, összesen 19 lakásból álló két lakótömböt átvizsgálta, további értékeket nem mutattak ki a tűzoltók mérései. A gázszolgáltató az érintett lakások gázkészülékeit a szolgáltatásból a további felülvizsgálatig kizárta. A kéményseprők értesítése megtörtént, a közös kémény használata megtiltásra került.

Ötszáz négyzetméteren égett az avar az újkenézi Pacsirta utca végén, a 4-es főút mellett, a tiszabezdédi parkolónál pedig száz négyzetméteren lángolt az aljnövényzet. Előbbi helyszínen a kisvárdai, utóbbinál a záhonyi hivatásos tűzoltók avatkoztak be.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában