126 tő indiai kender

2021.07.29. 09:18

Barátnője telkén termesztett kendert a férfi – Így bukott le

Jelentős mennyiségű kábítószerrel elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettével vádolja a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség azt a 24 éves férfit, aki a barátnője hétvégi telkén indiai kendert termesztett, illetve azt feldolgozás után árulta is.

Fotó: ügyészség

A vádirat lényege szerint a vádlott barátnője vásárolt az egyik bokortanyán egy telket, amelyen egy hétvégi ház is volt. Amíg a szerelmük tartott, közösen használták az ingatlant, majd a kapcsolat megszakadása után a nő megengedte a vádlottnak, hogy továbbra is az ingatlanon maradjon. A vádlott a hétvégi ház pincéjében átalakításokat végzett, megfelelő fűtéssel, szellőzéssel látta azt el, majd szerzett indiai kendermagokat és azokat cserépben elültette. Összesen 126 tő kendert termesztett így 2020 tavaszától 2021 márciusáig. A szárított levelekből marihuánát készített, amelyet cigaretta formájában lehetett elfogyasztani. A kábítószert maga is fogyasztotta, illetve barátainak, ismerőseinek értékesítette grammonként 2.000,- forintért.

A vádlott úgy bukott le, hogy a barátnője – mikor tudomást szerzett a bűncselekményről – azonnal feljelentést tett a Nyíregyházi Rendőrkapitányságon.

A lefoglalt kábítószer mennyisége jelentősnek tekinthető, mert a törvény szerint, ha a 100 tövet meghaladja a kender darabszáma, az már jelentős mennyiség.

Az ügyészség a vádiratban azt indítványozta, hogy a bíróság 6 év börtönbüntetésre ítélje a vádlottat abban az esetben, ha az előkészítő ülésen beismerő vallomást tesz, és nem kéri a tárgyalás megtartását. Emellett számíthat arra is, hogy a kábítószer eladásából származó hasznát a bíróság elkobozza.

Az eljárás a Nyíregyházi Törvényszéken folytatódik – tájékoztatott Szilágyi László, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség sajtószóvivője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában