földhöz vágták a telefonját

2021.07.30. 10:52

Dudálás miatt bántalmazták a petneházi férfit

Megütötte és meg is rúgta az autóban ülő férfit.

Fotó: illusztráció: shutterstock

A Nyíregyházi Járási Ügyészség közvetítő elé utalta azt az ügyet, amelyben egy petneházi férfi a szomszédját bántalmazta azért, mert az idős férfi rádudált a segédmotoros kerékpárral szabálytalanul közlekedő fiára.

A sértett június 5-én Petneházán személygépkocsival hazafelé tartott, amikor őt megelőzte egy motorkerékpár, amelyen két fiatalember ült, akik nem viseltek bukósisakot. Ezt észlelte a sértett, aki figyelmeztetésül megnyomta az autója dudáját, majd nem sokkal később megállt a háza előtt. A gépkocsiból azonban már nem tudott kiszállni, mert az ajtónál megjelent a szomszédja, aki fenyegetően számon kérte az idős férfit a dudálás miatt, majd ezzel egy időben megütötte és meg is rúgta az autóban ülő férfit. Ezt követően kikapta a sértett kezéből a telefonját, azt a földhöz vágta, majd a gépkocsi ajtajába is belerúgott.

Csak ekkor derült ki, hogy a bukósisak nélkül motorozó fiatalok egyike a fia volt.

A dühös apa a rongálással összesen 70.000,- Ft kárt okozott, azonban az eljárás során tettét elismerte, és azt nagyon megbánta, valamint vállalta, hogy a kárt megtéríti, ezért az ügyészség közvetítői eljárásra utalta az ügyet.

Amennyiben a közvetítő előtt sikerül a gyanúsítottnak és a sértettnek megállapodni, az eljárást az ügyész megszünteti – tájékoztatott dr. Borsodi-Buss Emese helyettes sajtószóvivő.

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában