Sziréna

2021.07.19. 14:54

Július harmadik hétvégéjén történt

Péntektől vasárnap éjfélig 75 segélyhívás érkezett a megyei tevékenységirányító központba.

Pénteken, egy kisvárdai, száz négyzetméteres üzlethelyiségben kigyulladt egy elektromos elosztódoboz. A helyi hivatásosok kiérkezése előtt a helyszínen tartózkodók a lánggal való égést megszüntették egy porral oltó készülékkel. A kisvárdai tűzoltók áramtalanították, kiszellőztették az épületet és felhívták a tulajdonos figyelmét, hogy az elektromos hálózatot szakemberrel történő felülvizsgálatig ne használják.

Három hektáros területen, levágott fű égett le Aranyosapátiban. A vásárosnaményi önkormányzati tűzoltók kiérkezésekor még kétszáz méter hosszan égett a fű a Móricz Zsigmond utcában. Az egység gyorssugárral, kéziszerszámokkal avatkozott be.

A csütörtök esti viharral, viharkárokkal kapcsolatosan még pénteken is voltak tűzoltói beavatkozások. Huszonnyolc esetben kidőlt vagy sérült fák miatt kérték a tűzoltók segítségét Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. Nagykálló, Nyírbátor és Penyige térségében több műszaki mentés volt. Péntek délután, este újabb vihar érte el térségünket, akkor is több jelzés érkezett a tűzoltókhoz. Az esti órákban többek között Piricse és Nyírbéltek között, Nyíregyháza belterületén, valamint a 4127-es és 4129-es úton is motoros láncfűrész segítségével távolítottak el az úttestekről forgalmi akadályt képező fákat, faágakat a beavatkozók. Hivatásos, önkormányzati és önkéntes tűzoltók is végeztek műszaki mentéseket.

Baleset történt Őr településen. A Rákóczi utcában egy személygépkocsi letért az úttestről és egy telefonoszlopnak csapódott. A mátészalkai hivatásos tűzoltók áramtalanították az autót, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek.

Négy személygépkocsi ütközött a nyírbátori Császári utcánál péntek délután. A helyi hivatásosok áramtalanították a járműveket, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek.

Szombaton, Ópályiban, a Dankó István utca végén oltottak el százötven négyzetméteres szabadtéri tüzet a mátészalkai hivatásos tűzoltók.

Nagyecsedi lakóház villanyóra-szekrényében vezetékek égtek. A mátészalkai hivatásos és a helyi önkéntes tűzoltók avatkoztak be a helyszínen. A tűz nem terjedt tovább, személyi sérülés nem történt.

Úttestre dőlt fák miatt volt beavatkozásuk még a megyebeli tűzoltóknak többek között Fábiánházánál, Vásárosnamény-Vitka és Nagydobos között, Gelénesnél, Nyírvasvári és Terem között, Nyíregyházánál és Beregsuránynál is.

Két nagykállói ingatlannál is segítettek a tűzoltók. A Magyi úton egy családi ház tetejét rongálta meg a vihar. A Kossuth úton pedig egy nagy méretű fenyőfa dőlt meg egy lakóház felé. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók avatkoztak be a helyszíneken.

Vasárnap, nagy méretű fa dőlt a 4906-os útra Nyírbélteknél. A nyírbátori hivatásos tűzoltók szüntették meg a közúti akadályt.

A vásárosnaményi Tiszavirág sétánynál egy harminc méteres nyárfa ága, húsz méteres magasságban letört, veszélyeztette az arra közlekedőket. A helyi önkormányzati és a nyíregyházi hivatásos tűzoltók gépezetes tolólétrával, motoros láncfűrésszel avatkoztak be.

Egy hektáron égett tarló és két körbálás szalma Ópályi külterületén vasárnap. A mátészalkai hivatásosok gyorssugárral, kéziszerszámokkal fékezték meg a tüzet. Személyi sérülés nem történt.

Mezőgazdasági gép bálázó része gyulladt ki tegnap Rakamaz külterületén, munkavégzés közben. A vezető azonnal beavatkozott, eloltotta a tüzet a gépnél, ám a lángok háromszáz négyzetméteren átterjedtek a szalmára és tíz hektáros területen, betakarítatlan termést veszélyeztetettek. A helyi önkéntes tűzoltók mellett az ibrányi önkormányzati és a nyíregyházi hivatásos tűzoltók vonultak az esethez. Az egységek körülhatárolták a tüzet, majd gyorssugarakkal végezték az oltási munkálatokat és a bálázó visszahűtését. Személyi sérülés nem történt. (Fotók)

Lakatlan, tiszavidi ház falának ütközött egy személygépkocsi. A vásárosnaményi önkormányzati tűzoltók áramtalanították az autót, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek.

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában