Figyelmetlen volt

2021.07.08. 13:57

Kerékpárral törte le a sorompót

Büntető eljárás indult az ellen a középkorú férfi ellen, aki idén májusban Mátészalkán reggel kerékpárral közlekedve, figyelmen kívül hagyta a vasúti átjáróban a fénysorompó piros jelzését, és nekihajtott a sorompónak.

Forrás: ügyészség

A mátészalkai férfi májusban kerékpárral boltba indult. Amikor az állomáshoz ért ott figyelmetlenségből nem vette észre, hogy a fénysorompó pirosan villog, és a kerékpár elejére felszerelt kosárral a lezárt sorompónak ütközött, mely azonnal letört.

A férfi a károkozásról értesítette a jegypénztárost, majd visszament a helyszínre, ahol a rendőröknek elismerte, hogy ő törte le a csapórudat, melynek hiánya miatt a vasúti átjáró biztosítottsága csökkent.

A férfi KRESZ szabályt szegett, amikor a vasúti átjáró előtt piros jelzés ellenére nem állt meg.

Az ügyészség az eljárást vele szemben 1 évre felfüggesztette azzal, hogy ha a férfi ezen idő alatt újabb bűncselekményt nem követ el, az eljárást az ügyészség minden további jogkövetkezmény nélkül megszünteti.

- Dr. Borsodi-Buss Emese, Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség helyettes sajtószóvivője -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában