szomszédlátogatás

2021.07.26. 08:07

Késsel fenyegette a lakásfelújítást végző fiatal párt Nyíregyházán

Km

Fotó: illusztráció: shutterstock

Magánlaksértés vétségével vádolja az ügyészség azt a férfit, aki késsel jelent meg a lakásfelújítást végző szomszédainál, mert zavarta a kopácsolás.

A Nyíregyházi Járási Ügyészség vádiratának lényege szerint a fiatal házaspár egy nyíregyházi társasházi lakásba költözött, s hozzákezdtek a felújításhoz. A munkálatokat többször hétvégén is végezték, ami zavarta az egy szinttel lejjebb lakó vádlottat.

Az idén májusban, egy szombati napon este hét órakor a vádlott éppen vacsorát főzött, s hallotta, hogy a pár lakásában csempéznek. Ettől ideges lett, magához vett egy 20 centiméter pengehosszúságú kést, majd felment az emeleti lakásba, ahová az ott lakók engedélye nélkül belépett. Felindultan kifejezte nemtetszését a kései munkavégzés miatt, sőt megöléssel is fenyegette a fiatal párt. Szerencsére erőszakot nem alkalmazott, hanem visszament a lakásába. A sértettek megijedtek, és értesítették a rendőrséget. A rendőrök a vádlott előszobájában találták meg a kést, amit lefoglaltak.

Magánlaksértés

– Az ügyészség két rendbeli magánlaksértés vétsége miatt emelt vádat a férfivel szemben, és azt indítványozta, hogy a bíróság pénzbüntetésre ítélje.

– Időközben megszületett a bíróság döntése, mely szerint 150 ezer forintba került a vádlottnak a „szomszédok meglátogatása” – tájékoztatta lapunkat dr. Szilágyi László, a megyei főügyészség sajtószóvivője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában