Nyíregyháza

2021.07.09. 09:34

Nagy erőkkel ellenőrzött a rendőrség Nyíregyházán, mutatjuk hány ittas vezető akadt fenn

A rendőrök számos esetben szankcionáltak szabályszegőket.

A Nyíregyházi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya és a Készenléti Rendőrség Nyírbátori Határvadász Bevetési Osztálya munkatársai fokozott közlekedésrendészeti ellenőrzést tartottak 2021. július 7-én a megyeszékhelyen. Az akció elsődleges célja a közúti közlekedési balesetek megelőzése, valamint az ittas, vagy bódult állapotú, a gyorshajtó, és az egyéb közlekedési szabályszegést elkövető járművezetők kiszűrése volt.

A rendőrök az összehangolt ellenőrzés alatt biztonsági öv használatának elmulasztása, tilos jelzés figyelmen kívül hagyása, elsőbbség meg nem adása, záróvonal átlépése, vezetés közben kézben tartott mobiltelefon használata, gyalogosok elsőbbségére vonatkozó szabályok megszegése, valamint egyéb közlekedési szabálysértések elkövetése miatt összesen 38 esetben intézkedtek, és szabtak ki bírságot, vagy éltek a feljelentés, illetve a figyelmeztetés lehetőségével. Az intézkedés alá vont járművezetők ittasság-ellenőrzésen is átestek, és ezúttal egy gépkocsivezető esetében merült fel az alkoholos befolyásoltság gyanúja. Két járművezető engedély nélkül vezetett gépjárművet, ezért a rendőrök szabálysértési eljárást kezdeményeztek velük szemben, egyiküket őrizetbe is vették – közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában