Szabolcs-Szatmár-Bereg

2021.08.27. 08:54

Bozótvágóval támadt az őt követő autósra a baktalórántházi férfi

A Nyíregyházi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a baktalórántházi férfivel szemben, aki idén júniusban bozótvágó késsel támadt az őt követő autósra, aki csupán az autóban ülő egyik utassal akart beszélni.

Forrás: ügyészség

A vádirati tényállás szerint a sértett észrevette, hogy az ófehértói lakóházának udvarán egy idegen személy tartózkodik. Ekkor a betolakodó a kerítésen átmászva távozott, úgy, hogy eközben kidöntötte azt, majd beszállt egy rá várakozó személygépkocsiba, melyet a vádlott vezetett.

Ezt látva a ház tulajdonosa is autóba ült, majd követni kezdte a távozó járművet, azért, hogy az utassal megbeszélje, hogy az okozott kárt hogyan kívánja rendezni.

A sértett a távozókat egészen Baktalórántházáig követte, közben a rendőrséget is értesítette. Az autó sofőrje az egyik utcában megállt, és hirtelen tolatni kezdett. A sértett, hogy az ütközés elkerülje szintén hátramenetbe kapcsolt, de egy kereszteződés miatt meg kellett állnia. Ekkor a vádlott kiszállt a gépjárművéből magához vett egy bozótvágó kést, és azzal többször a sértett gépkocsijára ütött, közben agresszívan fenyegetőzött, ezért a sértett egyenesen a helyi rendőrőrsre ment.

Kiderült, hogy a vádlottat a járművezetéstől a szabálysértési hatóság eltiltotta, ennek ellenére volán mögé ült, ezért a garázdaság és rongálás mellett, egy új bűncselekmény, a járművezetés eltiltás alatt vétsége miatt is felelnie kell. Az ügyészség vele szemben – büntetett előéletét is figyelembe véve- börtönbüntetés kiszabására tett indítványt vádiratában – tájékozatott Dr. Borsodi-Buss Emese helyettes sajtószóvivő.

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában