migráció

2021.08.07. 17:27

Egy mikrobuszba zsúfolt 25 menekültet a szerb csempész – Penészleknél csaptak le rá (fotók)

A sofőr a gyanú szerint 25 illegális migránst szállíthatott gépkocsijában.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Penészlek külterületén, egy tanyán fedeztek fel a rendőrök a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Osztály jelzése alapján 2021. augusztus 7-én 13 óra 18 perckor egy mikrobuszt, benne egy szerb sofőrrel, valamint 23 illegális migránssal. Később kiderült, hogy az autó utasa volt korábban az a két hatásértő is, akiket még reggel fedeztek fel a közelben lakossági bejelentés alapján.

Az illegális migránsok magukat bangladesi és pakisztáni állampolgárnak vallották, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni.

A járművezetőt előállították, vele szemben embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indult eljárás. A rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkednek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakíséréséről.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A bűncselekmény szervezője vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!