Baleset

2021.08.26. 15:00

Ezt tette a tornyospálcai férfi, majd elhajtott!

Annak ellenére hajtott be az átjáróba, hogy a lámpa pirosan villogott.

KM

Forrás: illusztráció / shutterstock

Fotó: Shutterstock

A Nyíregyházi Járási Ügyészség közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétséggel vádol egy tornyospálcai férfit.

A vádirat lényege szerint a vádlott az idén júniusban a gépkocsijával Kisvárdán haladt, amikor a Liptay Béla út végén lévő, félsorompóval kiegészített, fénysorompóval biztosított vasúti átjáróhoz ért, de azt nem a KRESZ-ben előírt fokozott óvatossággal közelítette meg. Emiatt csak későn vette észre, hogy a fénysorompó lámpája pirosan villog, és mivel megállni már nem tudott, behajtott az átjáróba. Ott megállt, és megpróbált hátramenetben kitolatni, de közben letörte a lezáródott csapórudat. Ezt észrevette, ezért előremenetbe kapcsolt, és elhajtott.

Pénzbüntetést indítványoznak

A vádlott ezzel mások életét és testi épségét veszélyeztette, hiszen a helyreállításig a félsorompóval kiegészített fénysorompó berendezésnek csupán a villogó piros jelzése üzemelt, a vasúttársaságnak a sorompó letörésével 18 ezer forintos kárt okozott.

A baleset azért következett be, mert a vádlott nem kellő óvatossággal közelítette meg az átjárót, illetve nem állt meg, annak ellenére, hogy a fénysorompó pirosan világított.

Azzal is megszegte a KRESZ-t, hogy a vasúti átjáróban megállt: ott át kellett volna haladnia, a vasúti átjáróban ráadásul tilos hátramenetet végezni. Az ügyészség a vádiratban azt indítványozta, hogy a bíróság pénzbüntetésre ítélje a vádlottat, a döntést az ügyben a Kisvárdai Járásbíróság hozza majd meg – tájékoztatta az ügyről lapunkat dr. Szilágyi László sajtószóvivő.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában