lezárt ügy

2021.08.23. 11:21

Ivott, kocsiba ült, aztán kerítésnek ütközött Újfehértón

Az újfehértói rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát.

Fotó: illusztráció: shutterstock

A Nyíregyházi Rendőrkapitányság Újfehértói Rendőrőrse járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást egy 35 éves újfehértói lakos ellen. A férfi 2021. március 20-án személygépkocsival közlekedett Újfehértón, amikor egy lakóház kerítésének ütközött, majd a helyszínről elhajtott. A rendőrök széleskörű adatgyűjtést végeztek melynek eredményeként azonosították a feltételezett járművezetőt akit a lakásán ellenőrzés alá vontak. A férfival szemben alkoholszondát alkalmaztak, amely pozitív értéket jelzett, ezért őt további mintavételre előállítottak. A beszerzett igazságügyi vegyészszakértői vélemény alapján a járművezető szervezetében bűncselekményi értékhatárt meghaladó etilalkohol-koncentráció volt. A rendőrök a férfit 2021. június 22-én gyanúsítottként hallgatták ki, a vallomásában elismerte, hogy a vezetés megkezdése előtt szeszes italt fogyasztott.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Nyíregyházi Rendőrkapitányság Újfehértói Rendőrőrse a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az ügyészségnek.

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában