Baleset

2021.08.06. 19:13

Kisiklott egy személyvonat Nagydobos és Ópályi között

Megsérült a pálya, szünetel a közlekedés.

A Vásárosnaményból Tiborszállásra 16.25-kor elindult személyvonat oldalának ütközött egy gépjármű egy Vásárosnamény és Mátészalka közötti átjáróban. A fénysorompó jól működött, pirosan villogott a balesetkor. Az ütközés következtében a vonat kisiklott, de nem sérültek meg az utasok. A vonat eleje és a vasúti pálya megrongálódott.

A helyszínelés és a műszaki mentés végéig – várhatóan éjszakáig – szünetel a közlekedés Vásárosnamény és Mátészalka között, ezért pótlóbusz szállítja az utasokat. A néhány esti, éjszakai vonat esetében hosszabb eljutási időre lehet számítani a Záhony-Mátészalka és a Mátészalka-Tiborszállás vonalakon – írja Facebook-oldalán a Mávinform.

Fotók: Mávinform

– Nagydobos és Ópályi között egy vasúti átjáróban személygépkocsi ütközött egy vonatnak pénteken. A balesethez a mátészalkai hivatásos tűzoltók vonultak, az autóban utazó két személy egyikét feszítő-vágó segítségével szabadították ki, majd adták át a mentőknek – tudtuk meg Rutkai-Dér Vivientől, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivőjétől.

Az ORFK sajtóügyelete kérdésünkre elmondta, az elsődleges információk szerint az autó sofőrje könnyű, az utasa súlyos sérüléseket szenvedett, a vasúti szerelvényen senki sem sérült meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában