Közokirat-hamisítás

2021.08.10. 09:05

Megtévesztette az ügyintézőt Mátészalkán, magyar jogsit szerzett a román férfi

Az ügyészség a vádiratban pénzbüntetés kiszabását indítványozta.

Fotó: illusztráció: shutterstock

Közokirat-hamisítás bűntettével vádolja a Mátészalkai Járási Ügyészség azt a román férfit, aki szerzett egy saját nevére szóló olasz hamis vezetői engedélyt, majd annak segítségével Magyarországon kiállítottak számára egy valódi magyar jogosítványt.

A vádirat lényege szerint a férfi ismeretlen körülmények között még 2019 novembere előtt megszerzett egy nevére kiállított hamis olasz vezetői engedélyt. 2019. november 26. napján megjelent a mátészalkai okmányirodában azért, hogy magyar vezetői engedélyt igényeljen az olasz felhasználásával. Sikerült is megtévesztenie az ügyintézőt, mert kiállították számára a magyar vezetői engedélyt. Később azonban a hatóság ellenőrizte az olasz jogosítvány valódiságát, kiderült a hamisítás, ezért a román férfit gyanúsítottként hallgatták ki.

Az ügyészség a vádiratban pénzbüntetés kiszabását indítványozta, és természetesen elkobozza majd a bíróság a hamis olasz közokiratot is.

Az eljárás a Mátészalkai Járásbíróságon folytatódik.

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában