Igazi hős

2021.08.02. 14:00

Sarokcsiszoló gépbe lépett a 11 éves kisfiú, a Nagyvarsányból elszármazott rendőr mentette meg az életét!

Egy aggódó anyuka kért segítséget a XIX. Kerületi Rendőrkapitányság körzeti megbízottjától, mivel 11 éves fia működő sarokcsiszoló gépbe lépett. A kisfiú jobb lába erősen vérzett.

Forrás: Magyar Rendőrség

Fotó: SZABO GABRIELLA

– A Lehel utcában jártunk, amikor a szolgálati gépkocsink mellett megállt egy autó, és egy középkorú nő ugrott ki belőle. Láthatóan nagyon kétségbe volt esve – kezdi a történetet Szikszai Ádám Róbert főtörzsőrmester, a XIX. Kerületi Rendőrkapitányság körzeti megbízottja. – A nő ijedten azt mondta, hogy a 11 éves kisfia bele botlott egy működő flexbe, ami eközben belevágott a lábába. Szerettek volna mihamarabb eljutni a kórházba, de akkora volt a forgalom, hogy képtelenek voltak haladni.

Szikszai Ádám Róbert és a vele szolgálatban lévő katona ezután nem sokat gondolkodtak, az volt a legfontosabb, hogy a fiú mihamarabb orvosi ellátáshoz jusson, ezért bekapcsolták a megkülönböztető jelzést, és a segítséget kérő anyuka gépkocsiját felvezették a kórházig. E gyors és hatékony segítségnek köszönhetően a sérült gyermek időben kaphatott szakellátást, amelyet a kórházban rögtön meg is kezdtek.

– A többi kollégám is pontosan ezt tette volna – mondja Szikszai Ádám Róbert.

– Mert ha baj van, akkor segíteni kell. Ez a kötelességünk. Most nálam jelentkezett a baj, máskor mással történik meg ez, de a végeredmény mindenhol ugyanaz: ha tudunk, mindenképpen segítünk!

És hogy ő ezt nem csupán rutinból mondja, az is bizonyítja, hogy nem ez volt az első, már-már életmentő segítség, amit nyújtott. 2017 novemberében tűz ütött ki a kispesti József Attila utcában lévő idősotthonban, ahol több bentlakónak is segítettek, és ahonnan egy mozgásában korlátozott asszonyt is kimenekített a társával. A főtörzsőrmester 2013-ban került a XIX. Kerületi Rendőrkapitánysághoz, ahol tavaly ő lett az év rendőre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában