Katasztrófavédelem

2021.08.18. 09:00

Sérült fákhoz riasztották őket

Kedden öt bejelentés érkezett sérült fákkal kapcsolatosan a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei tűzoltókhoz. A záhonyi olajátfejtőnél egy fa ágai a sínekre hasadtak. A helyi hivatásosok avatkoztak be. Papnál, a 4109-es útra, Nagydobosnál pedig a 4117-es útra dőlt egy-egy nagy méretű fa. A közúti akadályokat a kisvárdai, valamint a mátészalkai hivatásos tűzoltók szüntették meg. Nagyecseden, a Szatmári utcai iskola és a Vasút utcai óvoda udvarán is dugólétrával, motoros láncfűrésszel távolítottak el a helyi önkéntes tűzoltók veszélyes, lehasadt faágakat.

Nyílt égésterű gázbojler mellett elhelyezett CO-érzékelő jelzett tegnap, egy hodászi családi ház pincéjében. A mátészalkai hivatásos tűzoltók mérései nem mutatták ki a szén-monoxid jelenlétét, a gázszolgáltató szakembere a bojlert megvizsgálta, majd kizárta a fogyasztásból. Lakosságvédelmi intézkedés nem volt.

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában