SzaFi Ház

2021.08.04. 09:22

Táborozó gyerekeket látogattak meg Nyíregyházán

A rendőrök a biztonságos internet-használatról tartottak interaktív előadást.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának munkatársai 2021. augusztus 3-án a nyíregyházi SzaFi Házban látogatták meg a táborozó gyerekeket. Az interaktív foglalkozáson általános iskolás gyerekek vettek részt, így az előadás a korcsoport érdeklődési körére figyelemmel elsősorban az internet, az online tér veszélyeire, a tudatos és biztonságos használatára fókuszált. Az előadást filmvetítés zárta, amely szemléletesen foglalta össze az előadáson elhangzottakat.

A prevenciós szakember az alábbi tanácsokkal látta el a táborozó fiatalokat:

Kezeld fenntartással azokat, akik a világhálón veszik fel veled a kapcsolatot. Ne ossz meg idegenekkel személyes adatokat, mert nem tudhatod biztosan, hogy valójában ki van a profil mögött.

Mielőtt posztolsz magadról a közösségi oldalakon, alaposan gondold át. Ne ossz meg magadról kihívó képet, személyes adatot, illetve másokat sértő, kompromittáló posztot.

Ha találkozni szeretnél valakivel, akit az online térben ismertél meg, mindig szólj előtte valamelyik szülődnek, és csak az ő engedélyével, első alkalommal pedig a szülő jelenlétében találkozz vele.

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában