Nyíregyháza

2021.09.22. 14:13

Bikesafe regisztráció Nyíregyházán

A program elsődleges célja az eltulajdonított kerékpár azonosítása, valamint a megtalált bicikli tulajdonoshoz történő visszajuttatása.

Forrás: shutterstock

Fotó: Shutterstock

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának munkatársai BikeSafe kerékpár-regisztrációra várják az érdeklődőket 2021. szeptember 24-én 13 óra 30 perctől 18 óráig valamint 2021. szeptember 25-én 9 órától 16 óráig Nyíregyházán a Bringa Sziget kerékpárszaküzletben (Nyíregyháza, Agyag u. 6.). Az országos nyilvántartási rendszerbe vételhez a rendőrök lefotózzák a jelentkezők kerékpárjait, majd rögzítik a járművek egyedi jellemzőit, és a tulajdonosok adatait. A regisztrált bicikliket végül egy matricával látják el, amely azt jelzi, hogy a kétkerekű már szerepel az adatbázisban. A kezdeményezés célja, hogy lopás esetén a jelölés segítse a keresett kétkerekű azonosítását, vagy a megtalált bicikli tulajdonoshoz történő visszajuttatását.


A kerékpárlopások megelőzése érdekében fogadják meg az alábbi tanácsainkat:

- Mindig legyen lezárva a bicikli, még akkor is, ha csak néhány pillanatra hagyja őrizetlenül!

- Mindig válasszanak olyan zárat és hozzá tartozó láncot, fém hevedert, amely vágásálló, illetve a zárszerkezet magas biztonsági szintű!

- Ha megfelelő a védelem és helyesen, több ponton is rögzít a lakat, akkor is törekedni kell arra, hogy jól látható, forgalmas helyen hagyják a biciklit!

- A kerékpáron ne hagyjanak értékeket, mert azokat könnyűszerrel megszerezhetik a tolvajok!

- Regisztráltassa biciklijét a rendőrség által indított országos BikeSafe programban!

- Ha minden óvatosság ellenére ellopják a kerékpárját, értesítse a rendőrséget a 112-es segélyhívón!

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában