durva!

2021.09.02. 10:14

Durva: szétzúzta a támadó kezét – „kukrival” támadt a felbőszült apa Nyíregyháza belvárosában

Életveszélyt okozó testi sértés miatt emelt vádat azzal az apával szemben, aki egy 30 centiméteres ívelt pengéjű késsel támadt a fiát korábban bántalmazó fiatal férfire, aki egyébként maga is több emberrel verekedett az este folyamán.

Forrás: illusztráció/shutterstock

Fotó: Shutterstock

A vádlott gyermekei, és a későbbi sértett 2019 augusztusában, Nyíregyháza belvárosában szórakoztak barátaikkal. Hajnalban a vádlott két fia távozott a szórakozóhelyről, azonban őket követte a velük rossz viszonyban lévő fiatal férfi, és a Szent István utcán az egyik fiút többször megütötte.

Ezt látva a bántalmazott fiú testvére telefonon tájékoztatta az édesapjukat, aki személygépkocsival azonnal a helyszínre ment, közben telefonon rendőri segítséget kért. A rendőrségnél azonban hamarabb a Zrinyi Ilona utcára ért, a gépjárműből magához vett egy 30 cm pengehosszúságú, ívelt pengéjű kést, egy ún. „kukrit”, és azzal a fia támadójához ment, aki ekkor egy másik fiatalemberrel dulakodott.

A vádlott beleavatkozott a lökdösődésbe, kölcsönösen ütötték, rúgták egymást, majd a vádlott a kukrit a feje fölé emelte, és azzal a fia bántalmazójának nyaka felé sújtott, ám a kés – a sértett védekezésre maga elé emelt – bal kezét érte, nyílt kéztőcsont törést okozva.

Csupán a véletlenen múlt, hogy a sértett kezén olyan eret nem ért az eszköz, amely életveszéllyel járt volna.

A főügyészség az apát életveszélyt okozó testi sértés bűntettével, a sérült fiút pedig a garázdaság bűntettével vádolja az utcán tanúsított megbotránkozásra alkalmas viselkedése miatt.

Az ügy a Nyíregyházi Törvényszéken folytatódik.

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség

https://szon.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/horrorserules-a-nyiregyhazi-belvarosban-30-centis-kessel-sujtott-a-fiu-nyaka-fele-a-felboszult-apa-video-5355188/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában