Érpatak

2021.09.10. 13:22

Ezért lepték el a tűzoltók a pálinkafőzdét!

Úgynevezett szituációs begyakorló gyakorlatot tartott közösen a Nyíregyházi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság és Újfehértó önkormányzati tűzoltósága, az érpataki Zsindelyes Pálinkafőzdénél.

Forrás: katasztrófavédelem

A feltételezés szerint az egyik italraktárban, vélhetően elektromos zárlat miatt egy kisméretű elektromos targonca lángra kapott. Az ott dolgozók azonnal értesítik a tűzoltókat, majd megpróbálják megfékezni a lángokat, de nem járnak sikerrel. A tűz átterjed a helyiségben található éghető anyagokra, füst árasztja el a raktárat és szomszédos irodákat. A dolgozók elhagyják az épületet, azonban feltételezhető, hogy egy ember bent rekedt.

Elsőként a közeli Újfehértó önkormányzati tűzoltói érkeznek a helyszínre, akik fokozottan figyelnek a szerelési mozdulataikra, valamint a raktárban való közlekedésükre, hiszen az ott elhelyezett áruk sérülhetnek, elborulhatnak. Azonnal megkezdik az eltűnt személy kutatását, közben a szabolcsi megyeszékhely hivatásos tűzoltói is kiérkeznek. A bent rekedt eszméletlen munkatársat a tűzoltók megtalálják és kimentik az égő épületből, majd a lángok oltását két vízsugárral, két oldalról végzik el az egységek.

A közös gyakorlatot a nyíregyházi tűzoltóparancsnok, Toldi András tűzoltó alezredes és helyettese, Oszlár Gábor tűzoltó őrnagy ellenőrizte, valamint a Menedzser Iroda Kft. ügyvezető igazgatója, Mandrik István és a Zsindelyes (Joaner Kft.) minőségirányítási vezetője, Peleskey Sándor is felügyelte. A gyakorlatvezető Szabó István tűzoltó százados, a Nyíregyházi Hivatásos-Tűzoltóparancsnokság B csoportjának szolgálatparancsnoka volt.

Érdemes tudni!

A szituációs begyakorló gyakorlat célja az állomány taktikai bevethetőségének szinten tartása, fejlesztése és hogy a tűzoltók az adott létesítményben vagy éppen egy feltételezett káreseti helyszínen a leghatékonyabb beavatkozási feladatokat begyakorolják.

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában