országos akció

2021.09.16. 09:00

Ha vezet, ne telefonáljon!

Országos akció indul a vezetés közben mobilozók kiszűrésére.

KM

A vezetés közben mobilozók felderítésére egyhetes közlekedésbiztonsági akciót tart a rendőrség szeptember 16-ától 22-éig, csütörtöktől szerdáig – közölte internetes portálján, a police.hu oldalon az Országos Rend­őr-főkapitányság (ORFK).

A közleményben azt írták, az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata (ROAD­POL) szeptember 16. és 22. között „Focus on the road” elnevezéssel hirdetett fokozott ellenőrzést, amelyhez a magyar rendőrség is csatlakozik.

Ne legyen halálos baleset

Magyarország egész területén elsősorban a vezetéskor kézben tartott mobiltelefon használatát ellenőrzik majd, de nagy hangsúlyt kap az ellenőrzés során a járművezetők figyelmét elvonó egyéb tevékenységek – mint például a jármű vezetőjének menet közben bármilyen elektronikai eszköz működtetésének, ilyen eszközön képi vagy szöveges adatok megtekintésének felderítése – kiszűrése is.

A magyar rendőrség a ROAD­POL Safety Days (ROAD­POL Közlekedésbiztonsági Napok) baleset-megelőzési programjához jövő héten kedden közúti ellenőrzéssel, baleset-megelőzési előadásokkal és gyermekeknek is szóló foglalkozásokkal csatlakozik. Az európai program kitűzött célja, hogy ne történjen halálos baleset a közutakon – fogalmaznak a közleményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában