tragédia

2021.09.11. 18:29

Megszólalt az iskola igazgatója – így kerülnék el a hasonló tragédiákat

Pszichológusok foglalkoznak majd a tragikusan elhunyt vajai fiú osztálytársaival.

Forrás: illusztráció/tenyek.hu

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a Vaján élő tizenhat esztendős T. Gábort kedden holtan találta meg nevelőapja. Az édesanyja azt nyilatkozta, fiának az iskolában problémái voltak az osztálytársaival, aki folyamatosan piszkálták, cikizték őt, volt olyan kijelentése, hogy inkább a halál mint az iskola. Szerda délután szerkesztőségünk munkatársai személyesen keresték fel a baktalórántházai iskolát, ahová T. Gábor járt, ám a bejáratnál a portaszolgálat nem engedte be kollégáinkat az iskolába.

Még szerdán levélben is megkerestük az iskola igazgatóját Gerják Józsefet, aki szombaton délután a következő választ juttatta el szerkesztőségünkhöz.

„ T. Gábor halálával kapcsolatban a rendőrségi eljárás és a belső vizsgálat befejezéséig az alábbiakról tudom tájékoztatni Önöket: Minden lehetséges eszközzel segítettük az eltűnt tanuló keresését és közreműködtünk a hatóságokkal. A Pedagógiai Szakszolgálat segítségével egy pszichológus csoport segíti a diákokat a történtek feldolgozásában. Ugyancsak fenntartói közreműködéssel sürgősségi bűnmegelőzési előadásokra kerül majd sor az iskolában. Az utóbbi években több iskolapszichológus tartott tréningeket mentálhigiéniás problémák, agresszió kezelésére, szorongás és depresszió feloldására. Az osztályfőnökök az osztályokban a felmerülő eseteket azonnal kezelik, szükség esetén szakember (védőnő, gyermekjóléti szolgálat, iskolaorvos, rendőrség) segítségét kérik.” – áll a levélben.

https://szon.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/vegtelen-szegyent-erzek-gyaszolja-a-sztar-a-vajai-tinit-5374286/

https://szon.hu/kozelet/helyi-kozelet/dobbenetes-reszletek-igy-keszult-a-vajai-tini-az-ongyilkossagra-5371691/

https://szon.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/vajai-tragedia-megdobbentette-a-varost-a-fiatal-fiu-halala-5368355/

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában