bűnügy

2021.09.21. 08:39

Nem engedték el tüzifát hordani – késsel támadt főnökére a közmunkás Encsencsen

Emberölés előkészületének bűntettével vádolja a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség azt a férfit, aki a szabadság kiadása miatti vita közben késsel támadt a főnökére, de a munkatársai lefogták.

Forrás: illusztráció/shutterstock

Fotó: Shutterstock

A középkorú férfi közmunkásként dolgozott Encsencsen. Családi és egészségügyi problémái voltak, melyeket nehezen tudott kezelni. 2021. április végén szeretett volna egy nap szabadságot kérni a munkáltatójától, mert tüzifát akart hazahordani az erdőből. Jelezte is ezzel kapcsolatos igényét előzetesen a munkahelyi vezetőjének, aki azt válaszolta, hogy nem jár neki szabadság. A vádlott 2021. április 28. napján megjelent a munkaterületen, fel is vette a munkát, majd kilenc óra körül megérkezett a főnöke, akivel ismét vitatkozott, kölcsönösen kiabáltak egymással.

A vádlott a zsebéből elővett egy 5,5 cm pengehosszúságú zsebkést, azt a sértett felé tartotta, és miközben megöléssel fenyegette, üldözőbe vette a főnökét.

Szerencsére nem tudta megszúrni a sértettet, mert munkatársai lefogták, illetve a sértett beült a gépkocsijába, ahonnan hívta a rendőrséget. A vádlottól lefoglalt kést a nyomozás során szakértők vizsgálták meg, és azt állapították meg, hogy az alkalmas volt az emberi élet kioltására.

Az eljárás során a vádlott 2021 augusztusáig letartóztatásban volt, mivel a rendőrségen is arra hivatkozott, hogy szabadlábon megölné a sértettet. A letartóztatás hónapjai alatt ez a véleménye megváltozott, úgy nyilatkozott, hogy megbánta tettét, és szeretne bocsánatot kérni a sértettől.

Az emberölés előkészületéért a törvény szerint öt évig terjedő szabadságvesztés szabható ki. Az ügyészség a vádiratban azt indítványozta, hogy az egyébként büntetlen előéletű vádlottat a bíróság felfüggesztett börtönbüntetésre ítélje.

Az eljárás a Nyíregyházi Törvényszéken folytatódik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában