Sziréna

2021.09.18. 08:27

Ovi-Zsaru Nyíregyházán

A program célja a gyermekek áldozattá válásának megelőzése, biztonságérzetük erősítése.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Az Eszterlánc Északi Óvoda Gyermekmosoly Tagintézmény és a Tündérkert Keleti Óvoda Kikelet Tagintézmény óvodában 2021. szeptember 16-án újra elindult az Ovi-Zsaru bűnmegelőzési prevenciós program.

A főként a nagycsoportos korosztály számára kidolgozott bűn- és baleset-megelőzési témájú program célja a gyermekek áldozattá válásának megelőzése, biztonságérzetük erősítése, és annak elősegítése, hogy szükség esetén tudjanak és merjenek segítséget kérni a rendőrtől.

Az első bemutatkozó foglalkozáson Kormosné Balogh Bernadett r. őrnagy és Prekupné Potor Hajnalka r. főtörzsőrmester az ismerkedés általános szabályairól, és a helyes közlekedésről beszélt az óvodásoknak. Az interaktív foglakozásra a három Ovi-Zsaru-báb, Rendőr Robi, Rosszcsont Ricsi és Rosszcsont Rozi is elkísérte a rendőröket, a kézbábok segítségével ugyanis a gyermekek sokszor jobban megnyílnak a foglakozást vezető rendőr előtt – olvasható a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság közleményében.

Néhány jó tanács óvodások számára

 • Idegentől ne fogadj el semmit, ne bízz bennük, velük ne menj sehova!
 • A szabályok betartása fontos a saját és társunk védelme érdekében!
 • Ne engedj be idegent a lakásba!
 • A testi épség megóvása érdekében ne játssz szúró-vágó eszközzel, különféle háztartási eszközökkel!
 • Kizárólag a kijelölt gyalogos átkelőhelyen kelj át az úttesten!
 •  

  Ezek is érdekelhetik

  Hírlevél feliratkozás
  Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

  Rovatunkból ajánljuk

  További hírek a témában