Szabolcs-Szatmár-Bereg

2021.09.16. 16:56

Szabolcsi sikerek Szekszárdon! – Suhogtak a nyilak Sötétvölgyben (fotók)

A versenyzők nyolc egyéni kategóriában, fejenként három-három lövést leadva haladtak végig a huszonnégy állomásból álló pályán.

Egy év kihagyás után immár ötödik alkalommal suhogtak a nyilak a Sötétvölgyben: szeptember 15-én, a Tolna megye székhelyének közelében fekvő erdőben, ismét megrendezték az V. Alisca Katasztrófavédelmi Országos Íjászversenyt. A Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a Paksi Celőke Íjász Sportegyesület és az Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesület által szervezett rendezvény sikeréhez a kellemes, napsütéses időjárás is hozzájárult.

A hatvan versenyzőt a megnyitón Gyurkovics János, Szekszárd Megye Jogú Város alpolgármestere köszöntötte. Beszédében egyebek között a katasztrófavédelmi igazgatóság és a város közötti példaértékű együttműködést méltatta. Dr. Balázs Gábor tűzoltó ezredes, a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója büszkeséggel beszélt arról, hogy az ismerős arcok mellett új versenyzőkkel is találkozhatott, míg Makai Róbert biztonsági tanácsadó, a Paksi Celőke Íjász Sportegyesület elnöke ismertette a verseny szabályait, a pálya felépítését, a feladatokat, és a biztonsági tanácsok betartásának fontosságára hívta fel a figyelmet.

A versenyzők nyolc egyéni kategóriában, fejenként három-három lövést leadva haladtak végig a huszonnégy állomásból álló pályán, ahol vadon élő állatokat megformázó, élethű, háromdimenziós célpontokra lőhették ki nyilaikat. Az íjászat e fajtájánál nem eltérő színekkel, hanem a célba süllyesztett választóvonalakkal jelölik a találati zónákat. A különböző kategóriákba sorolt íjászok más-más távolságokról lövik ki nyilaikat, és az egyik nehézséget az adja, hogy nem tudják előre, milyen messziről kell leadniuk a lövéseket.

A verseny zárásakor Ördög István tűzoltó alezredes, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Humánszolgálat Oktatási és Katasztrófavédelmi Vizsgaközpont Főosztályának vezetője azt hangsúlyozta, hogy a fő célt elérték: sikerült kimozdítani az íróasztal mögül az állomány egy részét, és jókedvvel fűszerezve élhetett valamennyi résztvevő a sportszenvedélyének. A díjakat Gyurkovics János, Ördög István és dr. Balázs Gábor adta át a dobogós helyezetteknek.

Az V. Alisca Katasztrófavédelmi Országos Íjászverseny eredményei

Egyéni:

CU (csigás)

1. Molnár Márk – Balatonfűzfői Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság

2. Cserődi Péter – Dorogi Rendőrkapitányság

3. Szabó Róbert – Mosonmagyaróvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság

HU (vadász)

Fenesi Viktor – Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Dugmanicsné Dombai Beáta – Vas Megyei Rendőr-főkapitányság

Péli Sándor – Szegedi Fegyház és Börtön

CRB (számszeríj)

1. Frunza Octavian – Balatonfűzfői Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság

Ol (olimpiai)

1. Magyar Csaba – Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

TR-RB (vadászreflex)

1. Szendi Zoltán – Paksi Katasztrófavédelmi Kirendeltség

2. Miskolczi Péter – Paksi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság

3. Somogyi Lajos – Balatonfűzfői Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság

TR-LB (longbow)

1. Csombók Imre – Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság

2. Lóránt Norbert – Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

BB (barebow)

Balogh Attila – FKI XI. Kerületi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság

PB-HB (pusztai)

1. Sipeki József – Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet

2. Horváth Tibor – Archer Cops

3. Böjthe Zoltán – Paksi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság

Csapat:

Hosszútávú:

1. Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

2. Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

3. Mosonmagyaróvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság

Rövidtávú:

1. Archer Cops

2. Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

3. Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Különdíjak

A Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Országos Egyesület (RSOE) vándorkupát alapított, amelyet az idén a legeredményesebb csapat, a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vihetett haza. Két gyermek, Udvardi Huba és Molnár Bendegúz szintén az RSOE jóvoltából részesülhetett különdíjban.

Szekszárd Megye Jogú Város Önkormányzata; Kozák Éva, Gerjen díszpolgára és Bősz Adrián borász jóvoltából minden résztvevő egy ajándékcsomaggal térhetett haza.

A verseny fő támogatói az Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesület, Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata, a Paksi Celőke Íjász Sportegyesület és a Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Országos Egyesület (RSOE) voltak.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában