Nyíregyháza

2021.09.22. 13:31

Új óvodák az Ovi-zsaru programban

További 15 óvoda csatlakozott szabolcs megyében a programhoz.

Forrás: police.hu

Az Ovi-Zsaru program 2010-ben a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányságról indult útjára, amely országos méretűvé nőtte ki magát. A főként nagycsoportosok számára kidolgozott bűn- és balesetmegelőzési témájú ismeretek megosztásának célja a gyermekek áldozattá válásának megelőzése, biztonságérzetük erősítése és a rendőrök felé irányuló bizalom kiépítése annak érdekében, hogy szükség esetén tudjanak és merjenek segítséget kérni tőlük.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának szervezésében az Ovi-Zsaru prevenciós programsorozathoz a megyében további 15 óvoda csatlakozott. Az újonnan bekapcsolódott intézmények óvodapedagógusait 2021. szeptember 16-án dr. Kovács Attila r. alezredes, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának vezetője köszöntötte. A program részleteiről a bűnmegelőzési osztály munkatársai adtak tájékoztatás a résztvevők részére. Az óvodapedagógusok megismerkedtek a program kulcsfiguráival, Rendőr Robival, Rosszcsont Ricsivel és Rosszcsont Rozival. A bábok nem csupán színesítik a programot, de a játékos előadás a gyermekek számára elsajátíthatóbbá teszi az átadott ismerteket.

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában