16 szír volt a kisteherautóban

2021.09.10. 10:12

Vádemelés román embercsempészek ellen

A Nyírbátori Járási Ügyészség vádat emelt négy román férfi ellen, akik egy külföldi bűnszervezet tagjaként hatósági előírások megkerülésével akartak szír állampolgárokat Magyarországon keresztül különböző nyugat-európai országokba csempészni.

Forrás: police.hu

A vádirat szerint a négy román férfi 2021. január 5-én az esti órákban egy személygépkocsival és egy kisteherautóval érkezett Magyarországra, azért, hogy Szerbiából embercsempészek segítségével Magyarországra juttatott migráns személyeket tovább szállítsanak különböző nyugat-európai országokba.

A kisteherautó rakterébe felvettek 16, magukat szír állampolgárnak valló személyt, majd azzal egyikük Budapest felé indult, míg a többiek személygépkocsival felvezetőként segítették a rendőrségi ellenőrzés elkerülése érdekében. A bűnszervezet irányítói őket utasításokkal, térképekkel, úticél koordinátákkal és a migráns személyekre vonatkozó adatokkal látták el.

A teherautót azonban a rendőrség Nyírmihálydi községben ellenőrzés alá vonta, és a sofőrt, valamint a gépjármű rakterében utazó 16 migráns személyt – köztük egy gyermeket – elfogta. A nyomozati munka eredményeként az elfogott sofőr elmenekülő társai is rendőrkézre kerültek.

Az ügyészség vádiratában a letartóztatásban lévő vádlottakkal szemben végrehajtandó fegyházbüntetés kiszabását, valamint azt indítványozta, hogy őket a bíróság hosszabb időre utasítsa ki Magyarországról.

- Dr. Borsodi-Buss Emese, helyettes sajtószóvivő -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában