bűnügy

2021.10.29. 11:35

Albérlők adták ki a lakást

A Nyíregyházi Járási Ügyészség csalás miatt, albérlők ellen emelt vádat, akik magukat a lakás tulajdonosának kiadva, az általuk bérelt ingatlant hirdettek meg kiadásra, az átvett összeget pedig felélték.

Forrás: illusztráció/shutterstock

Fotó: Shutterstock

A pár albérlőként lakott egy nyíregyházi lakásban, amikor elhatározták, hogy úgy szereznek készpénzt, hogy az általuk bérelt lakást kiadják albérletbe. A tulajdonos tudta és beleegyezése nélkül kiadásra meghirdették a lakást, majd a hirdetésre jelentkező, fiatal nővel és férfivel megállapodtak a bérleti díjban, és a kaucióban.

A fiatal pár a magukat tulajdonosnak kiadó vádlottaknak – bérleti szerződés aláírása nélkül – 150.000,- Ft-ot adott át, azonban az ingatlanba beköltözni nem tudtak, és a pénzüket sem kapták vissza, ezért feljelentést tettek.

Az ügyészség vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság pénzbüntetésre és az okozott kár megtérítésére ítélje a csalókat – közölte az Ügyészség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában