bűnügy

2021.10.08. 09:56

Hajmeresztő – mozdonyvezetőre támadt Nyíregyházán, mert nem ütötte el a vonat

79 éves asszonynak kell bíróság elé állni, mert rátámadt a vasúti alkalmazottakra, amikor őt a vasúti sínekről le akarták vezetni.

Forrás: illusztráció/shutterstock

Fotó: Shutterstock

Az idős asszony 2021. március 07-én délután – öngyilkossági szándékkal – Nyíregyháza külterületére ment egy nyílt vasúti pályaszakaszhoz, és a Vásárosnamény-Nyíregyháza között közlekedő vasúti szerelvény elé állt.

A mozdonyvezető időben észlelte a nőt, vészfékezett, és a szerencsével határos módon a vádlott előtt kb. 1-2 méterrel megállította a szerelvényt.

A nő ekkor a segítségére siető vonatvezetőt és a jegyvizsgálót indulatosan számon kérte, amiért nem hagyták őt meghalni, majd amikor őt ki akarták vezetni a sínekről, a vasúti alkalmazottakra támadt, többször tenyérrel és egy faággal feléjük ütött.

Az idős nő kóros elmeállapotú, ezért vele szemben az ügyészség – büntetés kiszabása helyett – kényszergyógykezelés elrendelésére tett indítványt váditatában – közölte az Ügyészség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában