Sziréna

2021.10.18. 16:05

Hétvégi összefoglaló

Péntektől vasárnap éjfélig harminchat segélyhívás érkezett a tevékenységirányító központba.

Hetven négyzetméteres családi házban csaptak fel a lángok Vaján, péntek kora reggel. A tűzesethez a baktalórántházi és a mátészalkai hivatásos tűzoltók vonultak, akik teljes légzésvédelem mellett, egy vízsugárral avatkoztak be és fékezték meg a lángokat. Az épületből egy gázpalackot is kihoztak a tűzoltók, amelyet nem ért hőhatás. A beavatkozók a tűz oltása közben egy magatehetetlen személyt találtak, akit átadtak a mentőknek. A tűzeset körülményeinek megállapítására tűzvizsgálati eljárás indult.

Tűz keletkezett egy nyírkércsi, mezőgazdasági terményszárító legfelső szintjében. A kezelőszemélyzet vette észre az egy négyzetméteres tüzet, azonnal megkezdték a szárítás alatt lévő napraforgómag kitárolását és gépi elszállítását. A nyírbátori és a mátészalkai hivatásos tűzoltók a tüzet egy gyorssugárral és kéziszerszámokkal oltották el. A tűz nem terjedt tovább és személyi sérülés sem történt.

Teljes terjedelmében égett egy mátyusi lakóház. A vásárosnaményi önkormányzati és a fehérgyarmati hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt az ingatlanban felhasadt egy PB gázpalack. Az egységek négy vízsugárral oltották el a tüzet, személyi sérülés nem történt. A ház lakhatatlanná vált, az ott élő három ember elhelyezéséről átmenetileg gondoskodtak.

Ruhásszekrény, gyerekágy és az ablakkeret is égett egy kisvárdai, első emeleti lakás egyik szobájában péntek kora este. A helyi hivatásos tűzoltók rövid időn belül kiérkeztek, a lángokat kihúzós létráról, két gyorssugárral oltották el, majd átszellőztették a lakást. A tűzzel érintett Flórián téri társasházat a beavatkozás idejére tizenketten hagyták el. Az esettel kapcsolatosan személyi sérülés nem történt, a lakásban élő egy gyermek és két felnőtt átmenetileg máshol helyezkedett el.

Biztosítéktábla és körülötte a lambéria égett egy vásárosnaményi földszinti lakás bejárati ajtója felett, péntek este. A tűz az előtérből nem terjedt tovább, a lépcsőház földszinti része telítődött füsttel. A helyi önkormányzat tűzoltók fékezték meg a lángokat kézi porral oltó tűzoltókészülékkel és kéziszerszámokkal. A társasházból összesen negyven főt menekítettek ki, ők nem sokkal később visszatérhettek lakásaikba. Személyi sérülés és lakosságvédelmi intézkedés sem történt.

Ötven négyzetméteren égett a száraz fű és gaz a szamosbecsi Szamos hídnál. A csengeri önkormányzati tűzoltók gyorssugárral, kéziszerszámokkal fékezték meg a tüzet.

Billenős teherautó borult az oldalára péntek délelőtt egy vásárosnaményi telephelyen. A helyi önkormányzati és a mátészalkai hivatásos tűzoltók a szélvédőt kivágták, majd a mentőkkel közösen kiemelték a könnyebb sérüléseket szenvedett gépjárművezetőt, a teherautót pedig áramtalanították.

Nyolc méteres fa dőlt Érpatak és Újfehértó között az útra. Az újfehértói önkormányzati tűzoltók motoros láncfűrésszel távolították el a közúti akadályt képező fát.

Szombaton hat körbála égett az ibrányi Nagyerdő utcában. A helyi önkormányzati és a nyíregyházi hivatásos tűzoltók fékezték meg a lángokat.

Százötven négyzetméter hosszan égett a gaz a tiszaberceli Holt-Tisza töltésének oldalában. Az ibrányi önkormányzati tűzoltók puttonyfecskendővel, kéziszerszámokkal avatkoztak be.

Parkoló autónak ütközött, majd a járdára felhajtva egy ház falának csapódott egy gépkocsi Nyíregyházán, a Szarvas utcában. A parkoló autóban senki nem tartózkodott, a karambolos járműben csak a sofőrje utazott. Utóbbi kocsit a nyíregyházi hivatásos tűzoltók áramtalanították.

Vasárnap nyolc négyzetméteren égett trágya és ráhordott szalma a nagydobosi Rákóczi utca elején. A mátészalkai hivatásos tűzoltók telepített öntözőrendszer és kéziszerszámok segítségével oltották el a lángokat.

Egy propánbutángáz-palack okozott gondot tegnap Nyírbátorban. Egy Tulipán utcai családi ház tulajdonosa kérte a helyi hivatásos tűzoltók segítségét, mert nem tudta elzárni a konyhában használt palackot. A tűzoltók megvizsgálták, majd leszerelték a tűzhelyről a palackot és a szabadban kiengedték belőle a gázt.

Egy szabadon álló gázcsonknál szivárgott a gáz tegnap délután Mérken, egy üres építési telken. A nagyecsedi önkéntes és a mátészalkai hivatásos tűzoltók elszorították a csonkot, megszüntették a szivárgást és biztosították a helyszínt a szolgáltató szakembereinek kiérkezéséig.

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában