Nyíregyháza

2021.10.13. 08:58

Iskolaidőben csellengő diákokat ellenőriztek a rendőrök

A program célja kettős; a fiatalok védelme, és felelősségérzetük fokozása.

Forrás: police.hu

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya, a Nyíregyházi Rendőrkapitányság, a Nyíregyházi Család- és Gyermekjóléti Központ és a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal Gyámügyi és Igazságügyi Főosztály munkatársai közösen tartottak ifjúságvédelmi ellenőrzést Nyíregyháza belvárosában 2021. október 12-én. A hatóság munkatársai több, köztéren tartózkodó fiatalt ellenőriztek, hogy megbizonyosodjanak arról, minden a diákok igazoltan maradtak távol az iskolai foglalkozásoktól.

Fotó: police.hu

A rendőrség együttműködő szervezetekkel az előző évekhez hasonlóan, az idei tanévben is rendszeresen tart ifjúságvédelmi ellenőrzéseket. A program célja kettős: a fiatalok felelősségérzetének fokozása, valamint védelmük, hogy az iskolakerülés, vagy a szökés ideje alatt ne váljanak bűncselekmény áldozatává.

A rendőrség a szülők felelősségére is felhívja a figyelmet. Időnként ellenőrizzék és bizonyosodjanak meg arról, hogy gyermekük valóban beért-e az iskolába és érdeklődjenek a pedagógusoktól, hogy minden tanórán jelen volt-e. Amennyiben arra gyanakszanak, hogy a gyermek iskolaidőben tanulás helyett a csellengést választja, beszélgessenek el vele és tisztázzák az iskolakerülés okát.

A bűnmegelőzési szakemberek fiataloknak szóló tanácsai:

- Ne használd meggondolatlanul a közösségi oldalakat, ne engedd, hogy tartózkodási helyed követhető legyen.

- Ne tegyél fel internetre másokról készült fotót vagy videót, az illető beleegyezése nélkül.

- Légy mindig, szemben gyanakvó az idegenekkel, hiszen nem biztos, hogy ő céljaik a te javaidat szolgálják.

- Amennyiben úgy érzi, hogy Ön vagy gyermeke bűncselekmény áldozatává vált, haladéktalanul hívja a rendőrség ingyenesen hívható 112-es központi segélyhívószámát.

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában