Kisvárda

2021.10.29. 15:08

Jubileumi ünnepség a belügyminiszterrel

A katasztrófavédelem 2020-ban ünnepelte a hivatásos magyar tűzoltóság megalakulásának 150. évfordulóját. 1870-ben Kisvárdán is szervezett formát öltött az elszántság és a törekvés arra, hogy a város és a térség biztonságát tovább erősítsék. A kisvárdai tűzoltóság másfél évszázaddal ezelőtti megalakulásának jubileumi ünnepségét ma tartották meg.

A rendezvényen dr. Pintér Sándor, Magyarország belügyminisztere mondott ünnepi köszöntőt. Emlékeztetett, 2020-ban a pandémia miatt nem került sor a rendezvényre. Kiemelte: „A kisvárdai tűzoltóknak nem az ünneplés, hanem a szolgálat volt az első„. Hozzátette, nem ez volt az első világjárvány a kisvárdai tűzoltók életében: az 50 éves évfordulót is később tartották meg a spanyolnátha miatt.

Kisvárda város tűzoltóinak a térség mentő-tűzvédelme területén végzett kiemelkedő feladatellátása elismeréseként, a kisvárdai tűzoltóság megalakulásának 150. évfordulója alkalmából dr. Pintér Sándor belügyminiszter úr és Dr. Góra Zoltán tűzoltó altábornagy úr, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója zászlószalagokat adományozott.

A rendezvényen ünnepi beszédet mondott Aros László tűzoltó alezredes, a Kisvárdai Katasztrófavédelmi Kirendeltség kirendeltségvezetője, majd elismeréseket, emléktárgyakat adtak át a Művészetek Háza színpadán. Több nyugállományú és jelenleg szolgálatot teljesítő tűzoltónak is elismerték feladatellátását, elkötelezettségét. Az ünnepséget megelőzően a térség 16 polgármesterének kezdeményezésére 36 tűzoltó vett át elismerést a Kisvárdai Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságon.

A rendezvényen a Katasztrófavédelem Központi Zenekara tűzoltóindulókat játszott.

A jubileumi ünnepségen jelen volt dr. Seszták Miklós kormánybiztos úr, Román István úr, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye kormánymegbízottja, Leleszi Tibor úr, Kisvárda Város polgármestere, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetői állománya, a megyei katasztrófavédelmi kirendeltségek vezetői, a térségbeli tűzoltóparancsnokok, a társhatóságok vezetői, valamint a környező települések polgármesterei.

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában