Állatkínzás

2021.10.22. 11:31

Kegyetlen! Így bánt a kutyáival a nyírpilisi férfi!

A Nyírbátori Járási Ügyészség 7 rendbeli állatkínzás miatt emelt vádat azzal a Nyírpilisen élő idős férfivel szemben, akitől állatvédők mentettek ki öt felnőtt és két kölyökkutyát.

Forrás: Magyarország Ügyészsége

Az idős férfi lakóháza hátsó udvarán tartotta az állatokat, amelyekről nem gondoskodott megfelelően, a kutyák éheztek, ezért kórosan lesoványodtak. Az anyakutya kölykeit sem tudta táplálni, mert a teje elapadt.

A felnőtt egyedek folyamatosan láncra voltak kötve, és az állatok számára védelmet nyújtó fedett hely sem volt az udvaron. Az idős férfi az udvart nem takarította, az rendszeresen ürülékkel volt szennyezett. A kutyákat állatorvos sem látta, a betegségeiket nem kezeltette, és oltást sem kaptak.

A vádlott ingatlanán lakossági bejelentés alapján került sor idén májusban rendőri intézkedésre, mely során az állatokat kimenekítették, és nyíregyházi állatvédőknél helyezték el. E nélkül az állatok maradandó egészségkárosodása, vagy pusztulása is bekövetkezhetett volna.

Az ügy a Nyírbátori Járásbíróságon folytatódik.

- Dr. Borsodi-Buss Emese, helyettes sajtószóvivő -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában