Tűz

2021.10.18. 10:42

„Köntösben menekülő emberek, kislány, aki a hotelben maradt maciját siratta...” – Pokoli beszámoló

Egy, a HAON szerkesztőségéhez eljuttatott beszámoló alapján a tűzjelző berendezés meg sem szólalt, amikor vasárnap este kigyulladt a Borostyán Med Hotel.

Forrás: haon.hu / Kiss Annamarie

„Mi is szallóvendégek voltunk a Med Hotelben. Már 18 óra előtt füstszagot lehetett érezni az egész épületben” – olvasható az írás elején, amelyet egy olvasónk juttatott el hozzánk, miután tűz ütött ki a nyíradonyi szállodában.

„Gondoltuk, csak mert begyújtották a kandallót. 19 óra 10 perckor elment az áram. Mi az első emeleti szobákban voltunk.”

„Készültünk lemenni vacsorázni, majd amikor elsötétedett a hely, kinéztünk a folyosóra, ahol az egyik vendég köntösben futott és kiabálta, hogy menjünk ki gyorsan, mert állítólag ég a hotel.”

A beszámolóból az is kiderül továbbá, hogy a tűz- és füstjelző nem szólalt meg sehol, holott olvasónk szerint már az első emeleten is borzasztó füst volt ekkor.

„A vendégek teljesen maguktól menekültek ki a hotelből. Az egyik dolgozó – aki épp az étteremből jött ki – eltakarta az arcát, mert olyan füst volt bent, hogy már semmit sem lehetett látni. Ő mondta, hogy a kandalló okozta a tüzet. Megrázó volt: köntösben menekülő emberek, illetve egy kislány, aki a hotelben maradt maciját siratta. Mi ki tudtuk hozni mindenünket, de sokan nem voltak ilyen szerencsések” – zárta sorait.

Forrás: haon.hu

https://szon.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/kigyulladt-a-borostyan-med-hotel-tetoszerkezete-a-tuzoltok-megakadalyoztak-a-langok-tovabbterjedeset-5481155/

https://szon.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/kigyulladt-a-borostyan-med-hotel-tetoszerkezete-szabolcsi-egysegek-is-vannak-a-helyszinen-5480753/

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában