Nyíregyháza

2021.10.08. 09:00

Tízmilliók hiányoznak – letartóztatnák a nyíregyházi közös képviselőt

Az ügyészség letartóztatását indítványozza annak a nyíregyházi férfinek, aki társasházi közös képviselőként a lakók által befizetett összegekkel sajátjaként rendelkezett, az elmúlt két évben több tízmillió forintot élt fel.

Budapest, 2009. december 15. Csaknem teljesen befejezõdött, az eredeti határidõnél egy hónappal korábban a III. kerületi Faluháznak nevezett társasház felújítása. Magyarország legnagyobb lakóépülete 315 méter hosszú, 15 lépcsõházból álló, tízemeletes és 886 lakásos. A Faluház korszerûsítése során ötkamrás mûanyag ablakokat építettek be, 10 cm-es szigetelést kapott a homlokzat és a tetõ, amire 1500 m2 napkollektort is telepítettek a melegvíz-ellátás segítésére. A ház megújulásával a felére csökkenhet az épület jelenlegi energiafelhasználása. A több mint egymilliárd forintba kerülõ felújításhoz uniós források álltak rendelkezésre, ezenkívül a kerületi önkormányzat és a Panel Plusz program révén az állam is támogatta a korszerûsítést. MTI Fotó: Mohai Balázs

Forrás: Illusztráció/MTI

Fotó: Mohai Balázs

A nyomozás eddigi adatai szerint a középkorú férfi több belvárosi társasház képviseletével volt megbízva, feladata az volt, hogy a lakóközösségek által befizetett közös költséget kezelje, a társasház közös kiadásait abból fizesse.

A gyanúsított az általa képviselt társasházak bakszámlái felett önállóan rendelkezett, melyekről 2019 ősze és 2021 augusztusa között több tízmillió forintot utalt saját bankszámlájára, illetve az is többször előfordult, hogy a társasházak bakszámlái közötti utalásokkal próbálta a hiányt leplezni.

A gyanúsított szökésben volt, elfogására október 06-án Panyolán került sor.

Erre, valamint az általa elkövetett bűncselekmények tárgyi súlyára és sorozat jellegére tekintettel megalapozottan feltehető, hogy a gyanúsított az eljárás során elérhetetlenné válna, a hatóság elől ismét elrejtőzne, valamint az is, hogy újabb bűncselekményt követne el, ezért az ügyészség letartóztatását indítványozta.

A letartóztatásról a Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírója a mai napon dönt – közölte az Ügyészség.

https://szon.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/tarsashazakat-karositott-meg-a-kozos-kepviselo-nyiregyhazan-5462531/

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában