Sziréna

2021.10.18. 17:30

Nyírségi szállodatűz: megszólalt egy újfehértói szemtanú

„Még ijesztőbbé tette a helyzetet, hogy sehol sem volt világítás, csak a telefonunk fényére hagyatkozhattunk...”

Forrás: Katasztrófavédelem

Miként arról már beszámoltunk, vasárnap este kigyulladt és teljes terjedelmében éget a Borostyán Med Hotel tetőszerkezete Tamásipusztán.

Amikor a katasztrófavédelem szakemberei a helyszínre érkeztek, már teljes terjedelmében, mintegy négyezer négyzetméteren égett a tető: a gerendák beszakadtak, végül az egész tetőszerkezet megsemmisült. Az épületben tartózkodó nyolcvanöt ember – a vendégek és a személyzet – még időben elhagyta az épületet, számukra melegedőbuszt kértek a helyszínre. Személyi sérülés nem történt.

Vasárnap este 22.35-kor érkezett a hír: a tűzoltóknak végre sikerült megakadályozniuk a lángok a továbbterjedését, illetve az épület földszintjéről nagy értékű orvosi berendezéseket is kimentettek. A tüzet csak éjszaka, 00.45 körül fékezték meg teljesen, az egységek ekkor kezdhették el az utómunkálatokat – tájékoztatta Papp-Kunkli Nóra, a hajdú-bihari katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője az MTI-t.

Az egyik szemtanú, Molnár Ildikó lapunknak elmondta, épp vacsorázni készültek, amikor rádöbbentek, nagy baj van.

– Az étterem bejáratánál voltunk, vártuk az este hét órát, hogy mehessünk vacsorázni. Készítettem egy képet az ottani kandallóról 18.56-kor, majd nem sokkal később már az étterem impozáns csillárját fotóztam. Kiszedtem egy tányér levest, leültem az asztalhoz, és 19.03-kor csináltam az újabb képet, ahogy tódul be a füst a szellőzőrendszeren keresztül.

Akkor nem érzékeltük, hogy mindez csupán néhány perc alatt történt, csak később, a képeket átböngészve tudatosult bennünk.

– Az asztalnál ülve egy fiatalember azt mondta, kinyitja az ablakot, mert a kandalló miatt füst van. Láttam, hogy a kandallónak semmi baja, és amikor újra a fiúra emeltem volna a tekintetem, már nem láttam őt az ablaknál – emlékezett vissza a szemtanú, majd hozzátette: azonnal kirohantak, és mire a harminc méterre lévő ajtóhoz értek, elment az áram.

– Az étteremben csak mi voltunk, az elsők között jutottunk ki, de a szállóvendégeket akkor még nem láttuk. Hívtuk a mentőket, a rendőröket, és rengeteg tűzoltó jött a helyszínre. Az ajtóban álltunk, amikor a barátnőm a kapuból kiabálta: „Gyertek gyorsan, mert az egész tető lángol!” Lassacskán kijöttek a vendégek, többen visszamentek a szobájukba menteni az értékeiket, míg mások az autóikkal igyekeztek minél messzebb jutni, hogy nehogy lángra kapjanak a járművek, illetve ne legyenek útban a mentésnél.

Mindenki jól, szervezetten reagált, de még ijesztőbbé tette a helyzetet, hogy sehol sem volt világítás, csak a telefonunk fényére hagyatkozhattunk.

– Fél órát maradtunk még, beindítottuk az autót, hogy segítsünk, hiszen sokan köntösben voltak a hidegben. A rendőrök kérésére elhagytuk a helyszínt, és szerencsére az ijedtségen kívül nem esett bajunk – mesélte Molnár Ildikó.

https://szon.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/kontosben-menekulo-emberek-kislany-aki-a-hotelben-maradt-macijat-siratta-pokoli-beszamolo-nyiradonybol-5481749/

https://szon.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/kigyulladt-a-borostyan-med-hotel-tetoszerkezete-szabolcsi-egysegek-is-vannak-a-helyszinen-5480753/

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában