Szabolcs-Szatmár-Bereg

2021.10.28. 08:09

Tűz Dögén – még hívta a tűzoltókat, majd rosszul lett a füsttől a tulajdonos

Katasztrófavédelmi összefoglaló.

Egy dögei lakóházhoz riasztották tegnap a kisvárdai tűzoltókat. A tulajdonos begyújtott a spórba, ami után füsttel telítődött a konyha. A házban egyedül élő férfi hívta a 112-es segélyhívót, ám rosszul lett. A tűzoltók a nyitott ajtón keresztül bejutottak a házba, majd a tulajdonost kimenekítették, a mentőknek átadták. Az egység a spórból az égő anyagokat, fát és csöves kukoricát eltávolította, a házat átszellőztette, átvizsgálta.

A gulácsi Tisza utcában, lakóházak kertvégében keletkezett szabadtéri tűz tegnap, egy hektáron. Újfehértónál, a 4-es főút mellett, mezőgazdasági hulladék égett több csomóban egy hektáros területen. A tiszalöki Akácfa utcában nyolcszáz, Kótaj külterületén hatszáz négyzetméteren égett a száraz fű. Kemecsén, a 3823-as út mellett ötszáz négyzetméteres területen, foltokban lángolt az aljnövényzet. A fehérgyarmati, nyíregyházi hivatásos, valamint az újfehértói, tiszavasvári önkormányzati tűzoltók avatkoztak be gyorssugarakkal, kéziszerszámokkal – közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában